top of page

תקנון פרס פראט

א. מטרות

 

פרס Pratt נוסד בשנת 2002 כאמצעי לציין ולהוקיר עשייה עיתונאית מצטיינת בנושאי סביבה בתקשורת הישראלית. מטרת הפרס לעורר מודעות בקרב הציבור הישראלי למשבר הסביבתי בישראל, על הקשריו החברתיים, הכלכליים, התרבותיים והערכיים. הפרס נוסד על-ידי קרן Pratt מתוך הכרה בתפקיד המרכזי של תקשורת ההמונים בהעלאת נושאים לסדר היום הלאומי ובעידוד דיון ציבורי בשאלות חיוניות לעתידן של החברה והסביבה בישראל.

 

הפרס יוענק מדי שנה על עשייה עיתונאית מצטיינת מקצועית וישרה בסיקור סוגיות איכות סביבה וסוגיות סביבתיות רחבות יותר בעיתונות הכתובה או האלקטרונית, לרבות תוכניות רדיו וטלוויזיה; שפרסמו כתבה או סדרת כתבות, הפיקו תוכנית או סדרת תוכניות, אשר לדעת השופטים תרמו תרומה חשובה להבנת בעיות הסביבה בישראל מתוך ראייה חברתית; שעמדו מאחורי תוכניות או כתבות שהייתה להן השפעה משמעותית על דעת הקהל או על קובעי מדיניות.

 

ב. זכאות לפרס

 

על המועמדים לפרס להיות תושבי ישראל במועד פרסום הכתבה או שידור התוכנית. כתבות או תוכניות שיוגשו לתחרות יהיו כאלה שהופיעו בתקשורת הישראלית, בעיתונות הכתובה (כולל עיתונות מקוונת ברשת האינטרנט), בערוצי הרדיו או הטלוויזיה, בתקופה שגבולותיה ייקבעו על-ידי ועדת הפרס. עבור שנת 2013 יתקבלו כתבות או תוכניות שהתפרסמו או שודרו בראשונה בין 1 בינואר 2013 ל-31 בדצמבר 2013. המועד האחרון להגשת מועמדות הוא 28 בפברואר 2014.

 

ג. הגשת כתבות, תוכניות וסרטים

 

המועמדים יוכלו להגיש בעצמם מבחר כתבות (עד שלוש) או כתבות/תוכנות/סרטים אשר הופיעו כסדרה. יתקבלו גם הגשות באמצעות המלצה של גורם שלישי. הכתבות והתוכניות יוגשו בצירוף טופס הגשה רשמי. ניתן לצרף לטופס רשימות ביקורת שהתפרסמו בכלי התקשורת על הכתבה/ות או התוכנית/ות. על המועמדים להגיש העתק של הכתבה או הכתבות כפי שפורסמו עם ציון מועד הפרסום המדויק. תוכניות רדיו וטלוויזיה יוגשו בצירוף קלטת של התוכנות בציון מועד השידור ושם התחנה המשדרת. יוצרי תוכנות רדיו יגישו, בנוסף ללקט על גבי קלטת שמע, תמליל של קטעים נבחרים, או פרטיטור של התוכנית. ניתן להגיש כתבות בכל שפה. כתבות בשפה מלבד עברית חייבות להיות מלוות בתרגום לעברית.

 

ועדת הפרס שומרת לעצמה את הזכות לפנות לעיתונאים מסוימים ולעודד אותם להגיש את כתבותיהם או את תוכניותיהם לתחרות. ועדת הפרס תקבע באופן סופי במסגרת איזו קטגוריה תישפט עבודתו/ה של כל אחד/ת מן המועמדים/ות. הוועדה שומרת לעצמה את הזכות לא להעניק את הפרס אם לא תימצאנה כתבות או תוכנות ראויות, או מכל סיבה אחרת.

 

כתבות או תוכניות אשר הוכנו על ידי עובדי מרכז השל לחשיבה ומנהיגות סביבתית, חברי ועדת הפרס או השופטים אינן זכאיות להשתתף בתחרות.

 

כתבות או תוכניות שמסקרות את פעילות מרכז השל או את חברי ועדת הפרס באורח אישי אינן רשאיות להשתתף בתחרות. צוות הפרס רשאי גם הוא להגיש כתבות לועדת השיפוט.

 

שימו לב:

- לא יתקבלו מועמדויות אשר יכללו מעל שלוש כתבות!

- יש לצרף לבקשת המועמדות מכתב המפרט את העשייה העיתונאית בתחום.

 

ד. הפרס

 

שיעור הפרס הכספי ייקבע כל שנה על-ידי הנהלת קרן Pratt.

לשנת 2013 יוענק פרס ראשון לכל אחת מהקטגוריות הבאות:

 

1. פרס "הכתבה" – הפרס ניתן עבור כתבה אחת, ראויה ובולטת, בנושא סביבה וקיימות אשר התפרסמה ברמה ארצית באמצעי התקשורת השונים: עיתונות כתובה ומקוונת, רדיו וטלוויזיה.

 

2. פרס על “עיתונאות רבת היקף” - קטגוריה הפתוחה הן לעורכים והן לכתבים בכל אמצעי התקשורת: עיתונות כתובה ומקוונת, רדיו וטלוויזיה. קטגוריה זו מתמקדת בנפח של עבודה - פעילות רחבה, יומיומית, שקדנית ועקבית בנושא קיימות וסביבה ברמה ארצית.

 

3. פרס “תקשורת עצמאית” - כל תוכן עצמאי שאינו ממומן, עוסק בסביבה וקיימות, ומתפרסם בערוצי תקשורת שונים כולל עיתונות כתובה ומקוונת, רדיו וטלוויזיה.

 

4. פרס "תקשורת מקומית" – קטגוריה הפתוחה הן לעורכים והן לכתבים בכל אמצעי התקשורת המקומיים. קטגוריה זו מתמקדת בנפח של עבודה - פעילות רחבה, יומיומית, שקדנית ועקבית בנושא קיימות וסביבה ברמה המקומית.

 

5. פרס "אפליקציה" - אפליקציות ייעודיות שעוסקות בהנגשת תוכן סביבתי, חברתי וכלכלי, ומאפשרות למשתמש לקבל מידע באופן ברור ושימושי. המידע הבלתי אמצעי הזה, ללא גוף תקשורת מתווך, הופך למעשה לאמצעי התקשורת החדש.

 

כמו כן, לוועדת הפרס שמורה הזכות להחליט על הענקת פרס על מפעל חיים או על יוזמה מיוחדת.

 

ועדת הפרס אף רשאית להחליט על איחוד או שינוי של קטגוריות לאחר העיון בחומר המוגש.

 

 

ה. ועדת השיפוט וקריטריונים לזוכים

 

הוועדה תורכב מלפחות חמישה נציגים מתוך הקטגוריות הבאות: נציג/ת מרכז השל, נציג/ת קרן פראט, נציגי עולם התקשורת, נציג ארגון סביבתי.

 

השופטים יבחרו בכתבות או בתוכניות הזוכות בהחלטת רוב. בבחירת הזוכים יתחשבו בין היתר בקריטריונים הבאים: רגישות לסוגיות של בריאות הציבור, התייחסות למשבר הסביבתי, לזיקה בין גלובליזציה לבעיות סביבה, להשפעת תרבות הצריכה על המשבר הסביבתי, לפיתוח בר קיימא (sustainable development), למקומיות בזיקה סביבתית וקהילתית, לצדק סביבתי, לצדק בין-דורי ולזכויות האזרח בהקשר סביבתי. כמו כן ייבחנו הכתבות המוגשות על-פי עומק התחקיר, הדיוק, האורך, המקוריות, הסגנון ומידת ההשפעה הציבורית שלהן.

 

ו. ניהול התחרות והענקת הפרס

 

מרכז השל לחשיבה ומנהיגות סביבתית והנהלת קרן Pratt ירכיבו את ועדת השופטים ויפרסמו את הפרס בקרב גופי התקשורת, העורכים, הכתבים והציבור הרחב. כמו כן יקבע מרכז השל את לוח הזמנים להגשת המועמדות לפרס ואת מועד הענקת הפרס, יודיע לזוכים ויארגן את טקס קבלת הפרס.

 

הכתבות והתוכניות המועמדות לפרס יעברו סינון ראשוני במרכז השל לבדיקת עמידה בקריטריונים, ועותקים של הכתבות העומדות בהם יועברו לחברי ועדת השיפוט מראש לקריאה. חברי הוועדה השופטים יתכנסו פעם אחת לשם צפייה והאזנה לתוכניות המוגשות בקטגוריה של העיתונות האלקטרונית וכדי לבחור בזוכים. ההכרזה על הזכייה בפרס תיעשה בטקס הפרס.

 

ז. טקס הענקת הפרסים

 

טקס הענקת הפרס יכלול אחד או יותר מן האלמנטים הבאים: דברים מאת חברי ועדת השיפוט, דברים מאת הזוכים, הרצאה של אורח חיצוני, תוכנית אומנותית.

 

 

 

 

האתר בשיפוץ,

עמכם הסליחה

bottom of page